Sabtu, 8 Mac 2014

PUDING ROTI SOS KASTARD




Puding Roti Sos Kastard

Bahan-bahan

8 keping Roti
* 500 ml Susu segar
* 4 sudu besar Gula halus
* 2 sudu besar Butter- cairkan
* 2 biji Telur
* 1 sudu teh Esen vanilla
* 1 sudu besar Tepung Jagung
* 1 sudu kecil serbuk cinnamon
2 sudu besar Kismis

Untuk Sos Kastard

1 tin susu cair
2 s/b tepungkastad
2 s/b gula

Cara-cara

1. Koyakkan roti dan susun dalam loyang yang telah digris dengan sedikit butter.
2. Gaul rata bahan-bahan bertanda * dan tuang ke atas roti tadi.
3. Biarkan sebentar dalam 20-30min agar roti terendam sepenuhnya.
4. Taburkan kismis diatas adunan.
5. Bakar pada suhu 180 C selama 30 minit atau sehingga masak.
6. Untuk membuat kuah@sos kastad - Campurkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau atas api hingga agak pekat.
7. Hidang puding roti bersama dengan sosnya.

Sumber: mamawandiha.blogspot.com

Please Visit:
Aneka Resipi Kek Lapis : http://resipikeklapis.blogspot.com/
Aneka Resepi Puding: http://anekaresepipuding.blogspot.com/
Aneka Resepi Talam: http://resipitalam.blogspot.com/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan