Khamis, 9 Januari 2014

MURTABAK MINI

MURTABAK MINI INTI DAGING
Oleh:Zai Aidit
Like:www.facebook.com/bukuresepi

BAHAN-BAHAN:
5Keping kulit popia
BAHAN INTI
2Biji telur
1biji bawang besar(hiris)
100gram daging@4keping daging burger Ramli
3tangkai daun sup
3tangkai daun bawang
2tangkai cili merah basah
Garam secukup rasa
Sedikit minyak masak.
CARA-CARA:
Daging@daging burger dicincang dengan sedikit air dikuali leper.Masak hingga kering dan ketepikan.Masuk daging dalam mangkuk dan pecahkan telur.Masuk hirisan bawang dan cili tadi gaul sebati.Masukkan hirisan daun bawang dan sup sebatikan semua adunan bersama garam secukup rasa.Ambil 1 keping kulit popia dan letakkan sedikit bancuhan murtabak.Lipat kulit popia dengan kemas dr mulat bucu kulit.Kemaskan ia sehingga lipatan popia ini terbentuknya mini murtabak.Panaskan kuali tadi dengan sedikit minyak.Apabila kuali panas,letakkan murtabak.Terbalik-balikkan murtabak sehingga masak.Sediakan ketika panas dicicah bersama kuah kari@sos cili sangat menyelerakan.
Selamat mencuba...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan